Kuda ide SPO

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Vojislav Mihailović kaže da se razišao s liderom SPO Vukom Draškovićem.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 07.03.2005.

10:46

Default images

Mihajlović je rekao da Drašković izdaje ideju SPO, pravi raskol u stranci i da zato treba postaviti pitanje njegove odgovornosti. "Očekujem da poslanici SPO u Skupštini Srbije uskoro razgovaraju s predstavnicima Vlade o daljoj podršci. Devet poslanika SPO i dalje čini parlamentarnu većinu pošto je propao pokušaj stvaranja samostalnog poslaničkog kluba SPO koji bi ucenjivao Vladu", rekao je Mihailović.

"Imam informacije i da Drašković pregovara s Bogoljubom Karićem, čuo sam da porodica Drašković već nekoliko dana večerava s Karićem. a čuo sam da postoje i tajni pregovori s Demokratskom strankom", rekao je MIhajlović za "Blic".

Senić: Istupanje iz Poslaničkog kluba

Portparol Srpskog pokreta obnove Vlajko Senić izjavio je da će četiri poslanika te stranke u Skupštini Srbije u utorak obavestiti predsednika Parlamenta da istupaju iz poslaničkog kluba SPO-Nova Srbija.

Ti poslanici će samostalno zastupati stavove SPO-a, rekao je Senić i dodao kako očekuje da će narednih dana i ostali poslanici te stranke slediti njihov primer.

Senić je demantovao nagađanja da će poslanici samostalne grupe SPO-a ucenjivati Vladu Srbije. "U najmanju ruku je neozbiljno tvrditi da, u trenutku kad smo na granici dobijanja pozitivne Studije o izvodivosti, u trenutku kada se otvara perspektiva za ulazak u Partnerstvo za mir, kada se rešava pitanje Kosova i Metohije, SPO razmišlja o ucenjivanju Vlade. Sticanje jeftinih političkih poena nikada nije bilo, niti će biti ponašanje SPO-a", rekao je Senić.

Prvi nesporazumi u SPO-u izbili su posle pisma u kojem su poslanici optužili Vuka i Danicu Drašković za nedemokratsko ponašanje, a nastavljeni su na sednici Glavnog odbora 28. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: