Duboke podele u SPO-u

Sednicu Glavnog odbora SPO-a obeležile su duboke podele koje već mesecima potresaju ovu stranku.

Izvor: B92

Nedelja, 27.02.2005.

19:32

Default images

Vrata beogradske opštine Stari grad, gde SPO tradicionalno zaseda, ovoga puta bila su otvorena samo za članove Glavnog odbora. Međutim, stotinak članova SPO-a koji su nezadovoljni politikom predsednika stranke, pošto su burno pozdravili potredsednike Veroljuba Stevanovića i Vojislava Mihailovića, odlučili da provale unutra. Vrata su izdržala, ali su stradali stolovi i stolice.

Ni u sali se nisu smirile strasti. Predsednik SPO-a, Vuk Drašković je optužio svoje potpredsednike Stevanovića i Mihajlovića da su na sednicu poveli navijače, ali je ipak dozvolio da prisustvuju. Vojislav Mihajlović tražio je da se raspravalja o radu stranke, jer njom već duže vreme ne upravlja rukovodstvo već, kako je rekao, neformalna grupa.

Veroljub Stevanović kaže da se njima zamera da su prodali "veru za večeru", ali je podsetio da on, za razliku drugih, ima samo poslaničku funkciju. Iako su i Drašković, ali i Mihajlović i Stevanović, tražili da sednica bude otvorena za javnost, ostali članovi GO su to odbili.

SPO je saopštio da je formirao odbor za pripremu redovnog sabora te stranke u maju. Inače, na majskom saboru trebalo bi da budu izabrani predsednik i potpredsednici stranke.

Sedam članova GO napustilo sednicu

Direktor Srpskog pokreta obnove Srdjan Srećković izjavio je u nedelju uveče da je sednicu Glavnog odbora te stranke napustilo sedam članova tog odbora, posle čega su "sve odluke donete jednoglasno".

Prema njegovim rečima, medju članovima GO koji su napustili sednicu, pored dvojice potpredsednika stranke Vojislava Mihailovića i Veroljuba Stevanovića je i nedavno smenjeni predsednik Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Slobodan Živkucin.

"Nakon višesatne rasprave i gotovo jednoglasne podrške politici predsednika stranke Vuka Draškovića oni su napustili sednicu GO, nakon čega su sve odluke donete jednoglasno", kazao je Srećković.

Gradonačelnik Kragujevca i šef poslaničkog kluba SPO u republičkom parlamentu Stevanović agenciji Beta nije želeo da saopšti zbog čega je napustio sednicu, ali je naglasio da će se u Skupštini Srbije "sutra dogovoriti sa poslanicima da li će izdati zvanično saopštenje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: