Izmene zakona neophodne

Skupštini Srbije su na razmatranje po hitnom postupku prosleđene izmene Zakona o organizovanom kriminalu.

Izvor: B92

Subota, 26.02.2005.

18:13

Default images

To je potvrdio ministar pravde u Vladi Srbije, Zoran Stojković, objasnivši da je tim izmenama predviđeno produženje pritvora na četiri godine do prvostepene presude.

"Kod Zakona o organizovanom kriminalu, kao zakona 'lex specijalis', ostala je odredba od dve godine i, ako ovo Ministarstvo ne bi reagovalo i tražilo izmene po hitnom postupku, moglo bi da se dođe u situaciju da polovinom godine svi okrivljeni izađu na slobodu, kao što je bilo u onoj situaciji za suđenje grupi za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Iz tih trazloga, ovo Ministarstvo itekako vodi računa o tome i reagovalo je. Zakon o izmenama je prošao Vladu i otišao je u Skupštinu, po hitnom postupku i ja ću braniti te izmene. Mislim da je krajnje vreme da se već jednom kaže da ovo Ministarstvo brine o tome da se obezbedi normalno suđenje pred tim odeljenjem, a ne, kao što je do sada išla priča, da ovo Ministarstvo koči."

Stojković je rekao i da ne zna ništa o eventualnom smenjivanju specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Jovana Prijića 1. marta. "To je stvar republičkog tužioca, a ne Ministarstva pravde, koje nije nadležno ni za imenovanje, ni za smenjivanje specijalnog tužioca", rekao je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: