Predložena istraga za "Topčider"

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je istražnom sudiji da sprovede istragu o slučaju "Topčider".

Izvor: B92

Petak, 18.02.2005.

15:03

Default images

Tužilaštvo je preporučilo izviđaj i detaljan pregled mesta stradanja dvojice gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, u prisustvu istražnog sudije, zamenika okružnog javnog tužioca, punomoćnika porodica poginulih vojnika, kriminalističkog tehničara i osobe zadužene za kontrolu ispravnosti video nadzora u kasarni, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo je preporučilo i pregled objekta "Karaš" koji se nalazi u krugu kasarne "Topčider" gde su 5. oktobra 2004. poginula dvojica gardista pod još nerazjašnjenim okolnostima, a posle obavljenog izviđaja, tužilaštvo će odlučiti o daljem postupku.

Podsetimo, slučaj "Topčider" je prebačen na Okružni sud u Beogradu pošto je odredbama Ustavne povelje Srbije i Crne Gore vojno pravosuđe prestalo da postoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: