Knjaz Miloš na Beogradskoj berzi

Na Beogradskoj berzi u ponedeljak počinje prva trgovina akcijama preduzeća "Knjaz Miloš" iz Aranđelovca.

Izvor: B92

Nedelja, 30.01.2005.

11:04

Default images

Prema ugovoru koji su potpisali većinski vlasnika te fabrike vode i sokova, Investicioni fond FPP Balkan limitid sa Kajmanskih ostrva, i Agencija za privatizaciju i Akcijski fond, u prvom krugu na prodaju će biti ponuđeno 18.271 akcija, odnosno 12 odsto od ukupnog broja akcija tog preduzeća u vlasništvu države.

U vlasništu države je 41,7 odsto akcija "Knjaza Miloša", a FPP Balkan limitid je od malih akcionara u dva kruga otkupio oko 58 akcija te fabrike vode i sokova.

FPP Balkan limitid se obavezao da će sve ponuđene akcije otkupiti po ceni od 18.000 dinara po akciji, ukoliko neki drugi kupac ne ponudi jednaku ili višu cenu.

Ugovorom je precizirano da se u drugom krugu, do kraja februara, na Beogradskoj berzi ponudi prodaja još šest odsto akcija "Knjaza Miloša" iz državnog paketa, čija bi minimalna cena takođe bila 18.000 dinara po akciji.

U trećem krugu po istoj ceni trebalo bi da se do kraja marta proda još šest odsto akcija "Knjzaza Miloša", a do kraja jula da se obavi i berzanska trgovina preostale akcije tog preduzeća koje su vlasništvu države, ali po ceni koja će biti usklađena sa rastom evra.

Predstavnici investicionog fonda "Salford" sutra će učestovati u nadmetanju za kupovinu akcija "Knjaz Miloš" na Beogradskoj berzi, a moguće je da će se pojaviti i neki drugi zainteresovani kupci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: