Ubijen Albanac na granici

Jedan Albanac iz sela Oraovice kod Preševa ubijen je u pograničnoj zoni između Srbije i Makedonije, sa srpske strane.

Izvor: Beta

Petak, 07.01.2005.

20:30

Default images

Ubijeni Albanac iz sela Oraovice kod Preševa je G. H. (16), saznaje Beta. Policija je saopštila da je on ubijen na dva kilometra udaljenosti od sela Miratovac, u pograničnoj zoni sa Makedonijom. Policija je još saopštila da je uviđaj u toku.

Protest zbog ubistva mladog Albanca

Mesna zajednica sela Miratovac, u blizini kojeg je ubijen jedan 16 godišnji Albanac, organizovala je protestni skup, na kojem je učestvovalo oko 100 Albanaca i političkih lidera Albanaca u Preševu. Učesnici skupa su jednoglasno osudili ubistvo mladog Albanca i složili se da ono ugrožava bezbednost na području juga Srbije.

Lokalni lider Pokreta za demokratski progres Orhan Redžepi rekao je, obrativši se učesnicima skupa, da je ovo ubistvo "rezultat pojačanja koncetracije snaga Vojske SCG u opštinama Preševo i Bujanovac". Orhan Redžepi je dodao da se ovim ubistvom "minira politički proces na jugu Srbije".

Na zahtev Mesne zajednice Miratovac, sutra će biti održana lokalna sednica opštine Preševo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: