Rodbina optuženih pred Sobranjem

Rođaci optuženih za slučaj "Raštanska Lozja" dočekaće Novu godinu na raskrsnici pred Sobranjem i blokirati saobraćaj.

Izvor: B92, SRNA

Petak, 31.12.2004.

17:41

Default images

Makedonsko tužilaštvo, pod optužbom da su učestvovali u likvidaciji šestoro Pakistanaca 2001. godine u mestu Raštanska Lozja kod Skoplja, pokrenulo je postupak protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ljubeta Boškovskog, kao i bivših pripadnika makedonskih snaga bezbednosti Gorana Stojkova, Bobana Utkovskog, Aleksandra Cvetkova i Mitka Kikerovskog, koji se već osam meseci nalaze u pritvoru.

Postupak se vodi i protiv Ljubeta Boškovskog, koji je uspio da pobegne iz Makedonije u Hrvatsku, čiji je državljanin, ali je i on uhapšen i nalazi se u pritvoru u Puli.

Rodbina optuženih blokiraće ulicu ukoliko nadležni sud ne pusti optužene da se brane sa slobode, a za sada nema takvih indicija. Oni su započeli proteste nakon što je Apelacioni sud potvrdio odluku Skopskog osnovnog suda, na osnovu koje će optuženi ostati u zatvoru, a u petak su zatražili prijem i kod predsednika Branka Crvenkovskog, predsednika Sobranja Ljupča Jordanovskog i premijera Vlade Bučkovskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: