Tadić: Spreman i za premijera

Predsednik Srbije Boris Tadić ponovio je predlog o raspisivanju izbora za Ustavotvornu skupštinu i formiranje nove Vlade Srbije.

Izvor: B92

Petak, 31.12.2004.

09:14

Default images

Tadić kaže da o predlogu za izbore za Ustavotvornu skupštinu nije razgovarao s premijerom Vojislavom Koštunicom, ali da taj predlog nudi na javnu diskusiju. On dodaje da nema dileme da Vlada u Parlamentu ima dovoljno glasova za stabilnost, ali ocenjuje da je ta stabilnost rezultat straha stranaka koje u biračkom telu imaju problema, pa se drže zajedno kako bi izbegle izbore po svaku cenu.

"Ne bih isključio mogućnost da ćemo nekoga pridobiti za svoju ideju. Većine su tu da se menjaju", rekao je Tadić u intervjuu za "Blic". On je ocenio i da su vanredni izbori malo verovatni, ali da su izbori za Ustavotvornu skupštinu mogući i da bi trebalo da budu održani što pre.

Tadić je rekao da je spreman da se ponovo kandiduje za predsednika Srbije, ali da bi razmislio da li bi se kandidovao za predsednika s malim ovlašćenjima. Upitan da li bi preuzeo funkciju premijera, on je rekao da je spreman da prihvati svako rešenje za koje se odluči većina građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: