Krga: Vojska ostaje na jugu Srbije

VSCG će ostati na jugu Srbije i sa policijom, Žandarmerijom i međunarodnom zajednicom, obezbediti mir za sve građane

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.12.2004.

22:30

Default images

Ovo je u četvrtak kazao odlazeći načelnik Generalštaba Vojske SCG general Branko Krga. Krga je, u okrivu primopredaje dužnosti, posetio vojnu bazu Dobrosin na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, zajedno sa novoimenovanim načelnikom Generalštaba VSCG general-potpukovnikom Draganom Paskašem.

"Vi obavljate vrlo odgovorne zadatke i zato mi moramo češće da budemo uz vas", rekao je Paskaš pripadnicima 78. motorizovane brigade VSCG, čiji jedan deo obezbeđuje administrativnu liniju sa Kosovom.

Komandant 78. brigade pukovnik Milosav Simović rekao je da u 2004. godini nisu zabeleženi napadi albanskih ekstremista na pripadnike VSCG, ali da je bilo izvesnih aktivnosti jedne kriminalne grupe na putu Bujanovac-Gnjilane.

Član Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa Miša Marković ocenio je da je ostanak vojske u tom regionu veoma značajan, zbog blizine Kosova i Metohije i Makedonije. On je istakao odličnu saradnju vojske, policije i Žandarmerije sa lokalnim stanovništvom, bez obzira na nacionalnu pripadnost, i ocenio da će to doprineti učvršćivanju mira u tog regionu.

Pripadnici 78. motorizovane brigade VSCG obezbeđuju administrativnu liniju u dužini od 177 kilometara, ukupne površine oko 600 kvadratnih kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: