Mladić primao penziju VSCG do skoro

Zagreb, Sarajevo -- Ratko Mladić primao je penziju VSCG do pre dva meseca potvrdio je ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić.

Izvor: B92 Srbija, Bosna i Hercegovina
Podeli

U izjavi koju je objavio sarajevski Dnevni avaz, Ljajić je kazao kako je informacija da Mladić uredno prima penziju iz fondova SCG i za njega samog bila novost kada ju je nedavno dobio od predstavnika američke administracije. Ljajića su na tu činjenicu upozorili tokom poslednjeg boravka u Beogradu visoki zvaničnici Stejt dipartmenta, Mark Grosman i Pjer Rišar Prosper.

Mladiću je penzija isplaćivana uprkos pritiscima međunarodne zajednice da se s tim prekine, jer je tumačenje pravnih stručnjaka u Beogradu bilo kako je to ustavno pravo koje se ne sme dovoditi u pitanje, kazao je Ljajić:

"Rečeno mi je da se to pravo, po važećim zakonima, može uskratiti samo ako osoba koja dobija penziju nestane. Ali rečeno mi je i to da više ne možemo tragati za nekom osobom, ako proglasimo da je nestala", objašnjava Ljajić dodajući kako zapravo ne zna prima li Mladić još uvek vojnu penziju, prenosi Dnevni avaz.

Politika

strana 1 od 260 idi na stranu