Mladić primao penziju VSCG do skoro

Ratko Mladić primao je penziju VSCG do pre dva meseca potvrdio je ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Nedelja, 05.12.2004.

13:29

Default images

U izjavi koju je objavio sarajevski Dnevni avaz, Ljajić je kazao kako je informacija da Mladić uredno prima penziju iz fondova SCG i za njega samog bila novost kada ju je nedavno dobio od predstavnika američke administracije. Ljajića su na tu činjenicu upozorili tokom poslednjeg boravka u Beogradu visoki zvaničnici Stejt dipartmenta, Mark Grosman i Pjer Rišar Prosper.

Mladiću je penzija isplaćivana uprkos pritiscima međunarodne zajednice da se s tim prekine, jer je tumačenje pravnih stručnjaka u Beogradu bilo kako je to ustavno pravo koje se ne sme dovoditi u pitanje, kazao je Ljajić:

"Rečeno mi je da se to pravo, po važećim zakonima, može uskratiti samo ako osoba koja dobija penziju nestane. Ali rečeno mi je i to da više ne možemo tragati za nekom osobom, ako proglasimo da je nestala", objašnjava Ljajić dodajući kako zapravo ne zna prima li Mladić još uvek vojnu penziju, prenosi Dnevni avaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: