Čedomir Jovanović isključen iz DS-a

Beograd -- Opštinski odbor Demokratske stranke na Novom Beogradu isključio je Čedomira Jovanovića iz članstva DS-a u petak uveče.

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Od 44 prisutna člana Odbora DS-a na Novom Beogradu, za isključenje je glasalo njih 35. Protiv tog predloga izjasnilo se pet članova odbora, a četiri su bila uzdržana, saznaje Beta.

Disciplinski postupak protiv Jovanovića pokrenulo je 11 funkcionera stranke smatrajući da je on u javnim nastupima iznosio teške kvalifikacije o političkom delovanju stranke i njenog predsednika i time povredio stranačku disciplinu. Taj postupak počeo je prošle nedelje, kada je Jovanović pred članovima novobeogradskog odbora i u prisustvu advokata dao izjavu o optužbama koje mu se stavljaju na teret.

Jovanović kaže da nije naneo štetu stranci, već da je, naprotiv, i DS-u i biračima DS-a godinama pomagao. Jovanović, međutim, dodaje da mu je jasno da je njegovo političko delovanje ugrozilo pojedince i rukovodstvo DS-a, njihov lik i delo, ali da u toj činjenici ne vidi nikakav problem jer ni on ni oni nisu važniji od DS-a. "Upravo su to oni anonimni izvori koji su mesecima pomagali u monstruoznoj kampanji antihaškog lobija, koji je zapravo nametnuo tezu čišćenja i transformacije DS-a, koja se okončava mojim isključenjem. Meni je važno da budem član DS-a i boriću se za to svoje pravo u skladu s političkim principima koji karakterišu svakog demokratu-političara", navodi Jovanović.

strana 1 od 260 idi na stranu