Tadić: Nedovoljno za obaranje vlade

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da da Demokratska stranka, čiji je lider, nema dovoljno poslanika da je obori.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2004.

16:26

Default images

On je rekao da republička vlada ni u jednom od pitanja ključnih za opstanak zemlje ne radi dobro svoj posao, ali "to što vladu podržavaju SPS i SRS, to je stvar tih stranaka. Oni imaju legitimno pravo da podržavaju vladu, ali moraju svojim biračima da objasne zašto su govorili jedno u kampanji, a zašto sada govore drugo."

"Ja sam rekao da ću se ponašati u skladu sa ustavom i zakonom i sarađivaću sa vladom u svemu gde treba da sarađujem imajući u vidu ustavne nadležnosti, interes ove zemlje i njenih građana, ali istovremeno hoću otvoreno i javno da kažem da vlada ne radi svoj posao i da je Srbiji za njenu političku stabilnost i za vreme koje dolazi potrebna veoma čvrsta vlada, demokratski orijentisana u pravcu evropskih reformi, integracija prema EU, koja zna šta je njen posao i koja ima snažnu strategiju ekonomskog i privrednog razvoja", rekao je Tadić.

Tadić je kao ključne probleme u radu Vlade naveo nesaradnju sa Hagom, neusaglašenost stavova oko Kosova i privrednu situaciju: "Upozoravao sam na vreme, poslao sam pismo vladi i zahtevao sam odgovor u trenutku kada je tih famoznih 25% od strane FPP-a bilo na dnevnom redu. Nikakav odgovor nisam dobio do danas. Vlada mora da radi svoj posao, da odgovara predsedniku Srbije, mora da odgovara svim institucijama, da prati privatizacioni postupak na način kako je to zakonom definisano, a način na koji se privatizuju naše komapnije presudno je važan, ima ključni uticaj na to da li će doći nove velike kompanije u našu zemlju, dali ćemo biti zemlja na dobrom ili lošem glasu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: