Bojan Stanojević gradski menadžer

Beograd --

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Nenad Bogdanović postavio je za gradskog menadžera Bojana Stanojevića, a za gradskog arhitektu Đorđa Bobića.

"O toj odluci se nisam konsultovao s budućim koalicionim partnerima", izjavio je gradonačelnik Beograda. "Čekao sam mesec dana dogovor potencijalnih koalicionih partnera. Ja sam čovek koji uvek zna gde je granica čekanja nečega što zavisi od mene i ta postavljenja su moje pravo. Voleo bih da smo napravili koalicioni dogovor, a pošto se to nije desilo, ja nisam mogao više da čekam", rekao je Bogdanović.

Prvi arhitekta grada u istoriji Beograda, Đorđe Bobić, prema rečima gradonačelnika ima ogromno iskustvo i do sada je aktivno učestvovao u razvoju grada. Bobić je projektovao u Beogradu, a među poslednjima su zgrada Merkatora i Svetosavski trg. Prvi arhitekta grada smatra da Beogradu mnogo stvari nedostaje: "Beogradu nedostaje javni rad, veća predusretljivost prema investitorima, manje birokratije, mnogo čvršća komunikacija sa svetom."

Bobić je u ovom trenutku i vlasnik i glavni arhitekta firme Slavija biro, što ga automatski dovodi u sukob interesa. Ipak, on obećava da će za 10 dana vlasništvo firme preneti na zaposlene.

Gradski menadžer, Bojan Stanojević, bio je potpredsednik gradske vlade u prethodnom periodu. Stanojevićevi ključni prvi zadaci biće izgradnja mostova, lakog metroa, unutrašnjeg prstena, kanalizacione mreže, fabrike pijaće vode Makiš dva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 300 idi na stranu