Masari o situaciji na jugu Srbije

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2004.

21:38

Default images

Šef Misije OEBS-a u SCG ocenjuje da je izgradnja multietničkih institucija na jugu Srbije na dobrom putu.

Mauricio Masari izjavio je u četvrtak da neće biti tolerisan nikakav ekstremizam i radikalizacija, kao što su zahtevi pojedinih albanskih partija za teritorijalnu autonomiju. On je rekao da je za izgradnju multietničkih institucija neophodno političko i finansijsko angažovanje ne samo lokalnih vlasti i međunarodne zajednice, već i vlasti u Beogradu.

Šef Misije OEBS-a rekao je, međutim, da "platforma koncesualnog saveta, koji su oformile tri albanske političke partije, može biti dovedena u pitanje zato što OEBS ne podržava zahteve za ostvarenje teritorijalne autonomije i pripajanje Kosovu".

"Nema mesta za radikalizaciju i ekstremizam", rekao je Masari, komentarišući to što su u preševskom parlamentu dobile većinu albanske partije koje se zalažu za kulturnu i teritorijalnu autonomiju mesta u kojima je albansko stanovništvo većinsko. Masari je naglasio da OEBS gleda na multietničnost kao na ukupnu sliku, a ne samo kroz aspekt opštinske vlasti. On je naglasio i da OEBS podržava u Bujanovcu aktivno učešće svih u lokalnom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: