Kamenice na ambasadu SCG u Budimpešti

Budimpešta --

Izvor: Beta Svet, Srbija i Crna Gora
Podeli

Ministarstvo spoljnih poslova SCG oštro je osudilo bacanje kamenica i lupanje prozora na zgradi ambasade u Budimpešti.

Ministarstvo je izrazilo očekivanje da će mađarske vlasti pronaći počinioce tog incidenta koji se dogodio u sredu kasno uveče, kao i da će sprečiti ponavljanje sličnih incidenata, navodi se u saopštenju. Ministarstvo je ponovilo apel nadležnim organima SCG i Mađarske da brzo i odlučno reaguju "pri svakom ispadu", a na "političare i medije da šire atmosferu tolerancije".

Mađarska policija je pokrenula postupak protiv nepoznatih počinitelja zbog kamenovanja ambasade SCG u Budimpešti, javila je u četvrtak mađarska novinska agencija MTI. Dežurni oficir budimpeštanske policije Endre Kormoš je izjavio toj agenciji da je policiji danas pre podne stigla prijava, u kojoj se navodi da su sinoć polupana tri prozora na zgradi ambasade SCG u Budimpešti.

Mađarsko Ministarstvo inostranih poslova izrazilo je žaljenje zbog incidenta koji se dogodio prošle noći. Portparol Ministarstva Viktor Polgar je rekao agenciji MTI da je ambasada SCG od mađarskog Ministarstva zatražila povećano obezbeđenje zgrade i otkrivanje počinilaca incidenta.

Polgar je rekao da se njegovo Ministarstvo obratilo nadležnim organima i izrazio nadu da će mađarska policija sve učiniti kako bi rasvetlila ovaj slučaj. On je izjavio da ne zna ništa o tome da je i Budimpešta zatražila povećavanje obezbeđenja mađarske ambasade u Beogradu.

Politika

Đelić demantuje Vučića

Bivši ministar finansija u Vladi Srbije demantovao je optužbe Aleksandra Vučića na račun Nenada Bogdanovića. Božidar Đelić je rekao da Ministarstvo finansija ne

Politika četvrtak 30.09. 23:02 Komentara: 0

Meta napada Veruović

Vreme i NIN danas objavljuju da je i bivši šef obezbeđenja premijera Đinđića, Milan Veruović, bio meta napada. Ti nedeljnici navode da je samo zahvaljujući prisebnosti i

Politika četvrtak 30.09. 17:22 Komentara: 5
strana 1 od 284 idi na stranu