Kamenice na ambasadu SCG u Budimpešti

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2004.

15:35

Default images

Ministarstvo spoljnih poslova SCG oštro je osudilo bacanje kamenica i lupanje prozora na zgradi ambasade u Budimpešti.

Ministarstvo je izrazilo očekivanje da će mađarske vlasti pronaći počinioce tog incidenta koji se dogodio u sredu kasno uveče, kao i da će sprečiti ponavljanje sličnih incidenata, navodi se u saopštenju. Ministarstvo je ponovilo apel nadležnim organima SCG i Mađarske da brzo i odlučno reaguju "pri svakom ispadu", a na "političare i medije da šire atmosferu tolerancije".

Mađarska policija je pokrenula postupak protiv nepoznatih počinitelja zbog kamenovanja ambasade SCG u Budimpešti, javila je u četvrtak mađarska novinska agencija MTI. Dežurni oficir budimpeštanske policije Endre Kormoš je izjavio toj agenciji da je policiji danas pre podne stigla prijava, u kojoj se navodi da su sinoć polupana tri prozora na zgradi ambasade SCG u Budimpešti.

Mađarsko Ministarstvo inostranih poslova izrazilo je žaljenje zbog incidenta koji se dogodio prošle noći. Portparol Ministarstva Viktor Polgar je rekao agenciji MTI da je ambasada SCG od mađarskog Ministarstva zatražila povećano obezbeđenje zgrade i otkrivanje počinilaca incidenta.

Polgar je rekao da se njegovo Ministarstvo obratilo nadležnim organima i izrazio nadu da će mađarska policija sve učiniti kako bi rasvetlila ovaj slučaj. On je izjavio da ne zna ništa o tome da je i Budimpešta zatražila povećavanje obezbeđenja mađarske ambasade u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: