Odgovori u narednih nekoliko dana

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2004.

10:11

Default images

Predsednik Srbije izjavio je posle sastanka sa Grosmanom da problem saradnje sa Haškim sudom zahteva hitno rešenje.

Boris Tadić je izjavio da je "primio sa potpunom ozbiljnošću sve poruke Vašingtona. Ova situacija zahteva jasne odgovore i ti odgovori će, sa naše strane, uslediti u narednih nekoliko dana."

Osim saradnje sa Haškim tribunalom i izručenje Ratka Mladića, Amerika je Srbiji i Crnoj Gori dodala još jedan uslov da bi finansijska pomoć državnoj zajednici bila odobrena. Reč je o izlasku kosovskih Srba na izbore u toj pokrajini 23. oktobra. To je nakon razgovora sa ministrom inostranih poslova Srbije i Crne Gore Vukom Drašković u Beogradu saopštio američki državni podsekretar, Mark Grosman: "Mi, takođe, želimo jasnu izjavu Beograda da kosovski Srbi treba da učestvuju na izborima u oktobru i tome se nadamo. Veoma ozbiljno shvatamo svoje obaveze prema bezbednosti i slobodi kosovskih Srba."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: