Seksualni napadi u vojnim bazama

Izvor: B92

Utorak, 31.08.2004.

12:03

Default images
Seksualni napadi u vazdušnim bazama SAD izraženiji su nego što su zvaničnici mislili.

U izveštaju vazduhoplovnih snaga SAD se navodi da će rešenje tog problema zahtevati velike institucionalne promene. Istražni timovi su sproveli istragu u 85 vojnih baza u SAD i inostranstvu i otkrili da mnoge žene nisu prijavile silovanja jer su se plašile disciplinskih mera. Istraga je otkrila i da su programi za žrtve silovanja neadekvatni, da ratnom vazduhoplovstvu nedostaje i zvanična politika protiv seksualnih napada i da je postojeća obuka sporadična i više okrenuta seksualnom uznemiravanju, nego silovanju.

Istraga je pokrenuta u februaru, godinu dana pošto je obelodanjen skandal u vezi sa seksualnim napadom u Vazduhoplovnoj akademiji u Koloradu. Akademija je smenila rukovodstvo pošto je na desetine sadašnjih i bivših kadetkinja uputilo žalbe zbog ignorisanja ili kažnjavanja posle prijave napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: