"Dijamantska lopta" u Areni

Beograd --

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Uz fanfare i bubnjeve, u subotu uveče je u Beogradu otvorena nova sportska dvorana "Arena".

Beogradska Arena je domaćin međunarodnog košarkaškog turnira "Dijamantska lopta".

"Ovo je veliki dan za sve sportiste Beograda. Želim da ovih nekoliko dana zajedno uživamo u majostorijama najboljih košarkaša sveta i da budemo ponosni na ovu velepelnu dvoranu koja je zaista svetska, a  naša", rekao je počasni generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) Borislav Stanković, otvarajući dvoranu.

Turnir "Dijamantska lopta" počeo je u Beogradu utakmicom prvaka Južne Amerike i vicešampiona sveta Argentine i prvaka Afrike - Angole. Argentina je pobedila 67:63.

Večeras se igra i meč Srbija i Crna Gora-Kina. Turnir traje do 3. avgusta a učestvuju još Litvanija i Australija.

Iz Skupštine grada Beograda najavljeno je da će nova sportska hala na Novom Beogradu i teren oko nje biti pod stalnom kontrolom nadležnih službi.

Turnir počinje utakmicom Argentine i Angole, a ceremonija svečanog otvaranja biće održana uoči utakmice Srbija i Crna Gora- Kina. Pored zvaničnika Svetske košarkaške federacije, svečanom otvaranju prisustvovaće i predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica.

Izvršni direktor preduzeća EP 2005. Saša Bjelić kaže da su preduzete sve mere za bezbednost skupa. "Preuzete su sve mere po zakonu, angažovana je agencija za redarsku službu, a policija obezbeđuje igrače i ličnosti koje dolaze na utakmicu. Svi gledaoci na kartama imaju bar-kodove, radi se provera, proilazak kroz rentgen-aparate i tunele, a zakon o sprečavanju nasilja na sportskim terenima zabranjuje upotrebu alkohola u krugu od 1.500 metara od mesta održavanja sportskog događaja. Kapije Arene otvaraju se u 16:30 i apelujem na sve posetioce da što ranije dođu na događaj", kaže on.

Formirane su i posebne ekipe tržišnih, komunalnih i turističkih inspektora, a iz Gradske vlade poručuju da neće biti tolerisana nikakva nedozvoljena trgovina, dok će prodavcima roba biti oduzimana. Gradske vlasti saopštavaju i da je najbolje da građani na turnir dodju javnim prevozom jer neće biti dozvoljeno parkiranje vozila u blizini Arene. Branko Popović iz "Parking-servisa" kaže da parkiranje nije dozvoljeno u Bulevaru AVNOJ i Ulici proleterske solidarnosti. "Parkiranje će biti dozvoljeno u široj zoni, ali ne u neposrednom okruženju. Biće omogućeno parkiranje na lokaciji u bloku 42, ispred centra 'Sava' i kod zgrade Skupštine opštine Novi Beograd", kaže Popović.

On dodaje da vanredne linije sa ovih mesta za parkiranje nisu obezbeđene. "Nije postignut nikakav dogovor da se građani sa tih lokacija prevoze mini-busevima jer ne znamo kakav će biti odziv publike koja će se uputiti na ta parkirališta. Takva manifestacija se organizuje prvi put i ne znamo kako će građani reagovati na poziv da idu na organizovana parkirališta", rekao je Popović za B92.

Organizatori turnira osmislili su dodatnu pomoć za reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Domaća reprezentacija kretaće u napad uz zvuke prvih taktova pesme "Marš na Drinu", dok će taktovi nove crnogorske himne "Oj, svijetla majska zoro", pratiti "plave" u odbrani.

Politika

Vatikan kritikuje feminizam

Vatikan je saopštio da feministička borba za vlast i ravnopravnost polova potkopava tradicionalan koncept porodice. Ta borba stvara i pogodno okruženje za homoseksualne

Društvo subota 31.07. 15:11 Komentara: 5

Pregled štampe

U Pregledu štampe možete pročitati o "stranačkom pretumbavanju pred lokalne izbore" iz lista "Danas", o tome da li pritisci na vlast daju rezultate iz "Politike",

Razno subota 31.07. 14:37 Komentara: 0

NUNS: Preko 300 postupaka

U Srbiji se vodi više od 300 sudskih postupaka protiv novinara i medija. Podaci Nezavisnog udruženja novinara Srbije govore o novom fenomenu posle demokratskih

Društvo subota 31.07. 12:19 Komentara: 5
strana 1 od 51 idi na stranu