Jočić: Nemamo podatke da je pobegao

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2004.

15:16

Default images

Dragan Jočić je izjavio da je MUP, odmah po dobijanju naloga za privođenje Hadžića, primenilo mere koje su u njegovoj nadležnosti.

Tačno nedelju dana od kada je stigao nalog iz Haškog tribunala, ministar policije Dragan Jočić kaže da policija još uvek ne zna gde se Hadžić nalazi. Jočić je u utorak rekao da MUP ne raspolaže podacima da je on pobegao. Ministar, međutim, nije rekao da policija raspolaže podacima da Hadžić nije pobegao.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova, ne raspolaže takvim informacijama, mislim ne raspolaže informacijama, jednostavno, da je on pobegao. To hoću da kažem da je ceo taj deo pod opservacijom i videćemo šta će se desiti sledećih dana. Mi smo odmah primenili mere, koje su u okviru naše nadležnosti, čim smo dobili nalog istražnog sudije i za sada primenjujemo te mere”, kazao je Jočić. On ne zna na osnovu čega je Karla del Ponte zaključila da je Hadžić pobegao i da je bio u porodičnoj kući u Novom Sadu.

Na pitanje da li zna, kao ministar, gde se Hadžić nalazi u ovom trenutku, Jočić je kazao: “Pa nezgodno je takvo pitanje da mi postavljate, jednostavno zato što ja nisam čovek koji radi na terenu, nisam operativni radnik, ja sam ministar i pokušavamo da to ustanovimo. Ja bi odgovor na to pitanje sačekao za jedno tri-četiri dana”.

Karla del Ponte u ponedeljak je izjavila i da Tužilaštvo Haškog tribunala poseduje fotografije, na kojima je snimljen trenutak u kome Hadžić, samo nekoliko sati nakon što je u Beograd stigao nalog Haškog tribunala za njegovo hapšenje, sa velikom torbom napušta kuću u Novom Sadu u kojoj je do tada boravio. Prema njenim rečima, posle tog trenutka Hadžić se više nije pojavljivao u kući, koja je od prošlog utorka pod nadzorom Tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: