Politizacija incidenta u Temerinu

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2004.

08:53

Default images

Incident, u kome je Zoran Petrović brutalno pretučen, i pored otvorenih apela, dobio je političku konotaciju.

Dok je zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić optužio tužilastvo da prikriva informacije o ovom incidentu, Odbor za bezbednost Skupštine Vojvodine podržao je istražne organe i najavio da će svoju konačnu odluku doneti nakon završetka istrage.

Dežurni lekar za abdomenalnu hirurgiju Kliničkog centra Novi Sad Svetozar Sečanj  demantovao je informaciju po kojoj je pretučeni Zoran Petrović preminuo. "Pacijent je teško povređen, ali njegov oporavak teče zadovoljavajuće" rekao je Sečanj.

Tridesetsedmogodišnjeg Zorana Petrovića su, u noći između petka i subote, iz do sada nedovoljno razjašnjenih razloga, brutalno pretukla petorica mladića mađarske nacionalnosti. Policija je o ovom slučaju saopštila da su napadači privedeni i da su, kako se navodi, oduvek imali problema sa zakonom. Međutim, i pored apela predsednika opštine Temerin Đura Žige da se slučaj ne politizuje, do toga je ipak došlo.

Opširnije o ovome, kao i o raspravi u Skupštini Srbije, tokom koje se takođe spominjao ovaj slučaj, možete pročitati u Temi dana B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: