Pušteni organizatori "Exita"

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2004.

09:37

Default images

Čelni organizatori "Exita" Dušan Kovačević i Bojan Bosković pušteni su iz pritvora Okružnog zatvora.

Oni će se braniti sa slobode, a pravni zastupnik optuženih Vladimir Beljanski izjavio je da su iskazi svedoka pokazali da nije bilo potrebe zadržavati Kovačevića i Boškovića u pritvoru.

Kovačević u izjavi za B92 navodi da je boravak u zatvoru ružno i nepotrebno iskustvo i za njega i za "Exit". "Uslovi su bili manje-više u redu, i čuvari i zatvorenici bili su vrlo korektni, svi su tražili majice i davali podršku. Ipak, sve to je bilo nepotrebno i štetno za Festival, za grad i za državu", kaže on.

Bošković kaže da priča o njihovom privođenju svakako ima političku pozadinu i da je to početak ozbiljne društveno-političke borbe. "Nadam se da će priča dobrim delom biti institucionalizovana, kroz odnose s gradom, Republikom, ministarstvima za kulturu i turizam", kaže on.

Predsedniku udruženja "Exit" Dušanu Kovačeviću i generalnom menadžeru "Exita" Bojanu Boškoviću bio je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, falsifikovali službene isprave i tako oštetili organizaciju za 12 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: