IZIT: Srbija i dalje rizična

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2004.

13:18

Default images

Nova istraživanja Instituta za tržišna istraživanja pokazuju da je Srbija rizično područje za ulaganje kapitala.

Direktor Centra za makroekonomske analize IZIT Vladana Hamović izjavila je da su anketirani stranci kao osnovne razloge za rizičnost ulaganja naveli to što nije mnogo urađemo na regulisanju administrativnih uslova i pravnih okvira za početak novih poslova.

Prema oceni inostranih partnera, Srbija nije pogodna za direktne investicije jer nisu napravljeni značajniji pomaci u razvijanju finansijskog sistema, carinskoj politici, obnovi infrastrukture i kvalitetu javne administracije i javnih izdataka.

Strani partneri nisu zadovoljni ni time što Srbija nije mnogo uradila oblasti pravnog regulisanja zemljišne imovine, u zakonodavstvu koje se odnosi na hipoteke i mogućnosti javnog poslovanja firmi, a posebno u berzanskom trgovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: