Otkriti pisce grafita

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.05.2004.

19:45

Default images
Izvršni odbor SO Stara Pazova uputio je zahtev načelniku staropazovačke policije da "hitno reaguje" povodom pojave grafita uvredljivih "za sve građane" tog mesta.

"Zahtevamo od načelnika policije Stare Pazove da u što kraćem roku saopšti građanima imena počinilaca tog zločina, a od policije da preduzme sve neohodne mere koje će sprečiti ponavljanje takvih događaja", piše u saopštenju opštinske vlade Stare Pazove.

Na fasadama nekih verskih objekata, kao i na kućama i automobilima pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica u Staroj Pazovi pojavili su se uvredljivi i preteći grafiti. Prema rečima očevidaca, grafiti su ispisivani u noći sa subote na nedelju.

"Autori tih grafita degradiraju pre svega sebe, svoju veru i naciju, bez obzira da lisu oni Srbi, Slovaci, Hrvati, Romi ili Nemci, jer takva obeležja nisu nalazila plodno tle na ovim prostorima ni u prethodnom veku", piše u saopštenju Izvršog odbora Skupštine opštine Stara Pazova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: