Saslušani radnici TV Smederevo

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2004.

17:37

Default images

Istražni sudija Okružnog suda u Smederevu saslušao je 6 radnika televizije Smederevo.

Među kojima je i smenjeni vršilac dužnosti direktora Jovica Šešlak. Saslušanje je usledilo nakon što je lokalna samouprava protiv njih podnela krivičnu prijavu zbog onemogućavanja novom direktoru da preuzme dužnost.

U televiziji u kojoj su i dalje isključeni predajnici i struja, konferenciju za novinare održali su štrajkači i predstavnici NUNS-a i JUKOM-a, koji je pravni zastupnik radnika, izveštava Jelena Ilić. U pismu u kojem se izražava solidarnost sa štrajkačima više od stotinu medijskih i nevladinih organizacija stoji da ovdašnji događaji ukazuju na političku zavisnost lokalnih medija od opštinskih elita, karakterističnu za nekadašnji režim. Osuđuje se država za izbegavanje primene Zakona o radiodifuziji. Pozvane su sve nadležne institucije da spreče nasilničko ponašanje vlasti koje je gašenjem programa TV Smederevo lišila građane prava na blagovremeno i istinito informisanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: