Protest zbog ubistva urednika "Dan"-a

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2004.

17:18

Default images

Novinari i medijska udruženja iz Crne Gore održali su u Podgorici protestni skup povodom ubistva urednika lista "Dan".

Oni su tom prilikom od vlasti zatražili da što pre rasvetli ubistvo Duška Jovanovića, a od medija da podignu profesionalne standarde. Protestni skup novinara održan je i u Beogradu.

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Monitor", Esad Kočan, izjavio je: "Tražim od nadležnih državnih organa da urade svoj posao – rasvjetle zločin. Ako to ne učine, na njih će pasti odgovornost za nove zalihe mraka koje će pasti na Crnu Goru. Razlike u shvatanju profesije nikada više ne smiju biti prepreka da zajedno stanemo na crtu pred činjenicama zločina, pred činjenicama nasilja i svakovrsnih pritisaka na novinare."

Sjednica Skupštine Crne Gore počela je minutom ćutanja zbog ubistva Jovanovića, a predsednik parlamenta, Ranko Krivokapić, apelovao je na državne organe da rasvjetle zločin čime bi se "najbolje odgovorilo pokušajima zloupotrebe ovog tragičnog slučaja."

I šef kancelarije Evropske komisije, Džefri Baret, prilikom posjete severu Crne Gore izrazio je nadu da će državni organi vredno raditi da bi se otkrili počinioci zločina, izveštava dopisnik B92, Srđan Janković.

Savez novinara Srbije i Crne Gore, Udruženje novinara Srbije  i Sindikat novinara Srbije zatražili su od nadležnih da što pre rasvetle ubistvo Duška Jovanovića, ali i ubijenih novinara u Srbiji Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: