Ivanović: Nasilje zarad nezavisnosti

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2004.

11:39

Default images

Potpredsednik Skupštine Kosova Oliver Ivanović kaže da je martovsko nasilje organizovano zbog težnji ka nezavisnosti.

"Među Albancima vlada iracionalna nacionalno-romantičarska ideja nezavisnosti koja gubi iz vida osnovne ljudske vrednosti", rekao je Ivanović u nedelju uveče na zasedanju Političkog komiteta Parlamentarne skupštine NATO u Bratislavi.

On je rekao da poslanicima skupštine NATO takav stav albanskih ekstremista i dela političara na Kosovu, u vreme kada se Evropa integriše, deluje poražavajuće.

Kosovo na skupu u Bratislavi predstavlja i zvaničnik Demokratskog saveza Kosova Aljuš Gaši, koji je, kako je Ivanović preneo, rekao da je povod za martovsko nasilje Albanaca postojanje paralelnih struktura Srba u Pokrajini.

U glavnom gradu Slovačke u toku je petodnevno zasedanje Parlamentarne skupštine NATO, na kojem će generalni sekretar Alijanse Jap de Hop Shefer predstaviti program predstojećeg istanbulskog samita NATO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: