Zemljotres u Iranu: najmanje 20 mrtvih

Izvor: Beta, RTS

Petak, 28.05.2004.

21:56

Default images
Najmanje 20 osoba je poginulo, a više od 150 je povređeno u zemljotresu koji je danas pogodio sever Irana.

Zemljotres je pogodio severnu planinsku oblast Alborz i provinciju Kazvin. Državni mediji javili su da je epicentar zemljotresa bio u Kalusu, malom gradu na obali Kaspijskog mora koji je udaljen svega 100-ak kilometara severno od Teherana.

Seizmološki zavod u Strazburu saopštio je ranije u petak uveče da je severni Iran potresao zemljotres jačine 6,1 stepeni po Rihterovoj skali. Prema izveštajima iz nekoliko provincija na severu Irana poginulo je najmanje 28 ljudi.

Guverner provincije Kazvin Masud Emami izjavio je da je u njegovoj oblasti oštećeno oko 80 sela, od kojih su neka potpuno sravnjena. Među poginulima su i brojni vozači koji su se našli na planinskom putu koji povezuje Teheran sa Kalusom, a koji su stradali od odrona kamenja. "Prema poslednjim podacima 16 ljudi je poginulo i 70 ih je povređeno na tom putu", izjavio je državnoj televiziji zvaničkik ministarstva unutrašnjih poslova.

Mnogi stanovnici Teherana izašli su danas posle zemljotresa na ulice grada, a kako je ranije javila iranska televizija, "relativno jak" zemljotres potresao je ceo sever i zapad zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: