Štrajkač glađu prestao da uzima vodu

Izvor: Beta

Sreda, 19.05.2004.

15:08

Default images

Dragan Marić tvrdi da već 70 dana štrajkuje glađu a da je od 17. maja prestao da uzima i tečnosti.

Valjevac Dragan Marić protestuje ispred Skupštine Srbije zbog 12 godina starog sudskog spora sa JAT-om. Marić je kazao da protestuje zbog, kako tvrdi, "falsifikovanih dokumenta" iranskog ogranka bivšeg JAT-a, zbog kojih je njegova firma "Inter-lizing" iz Valjeva izgubila milion dolara 1992. godine i zbog čega je, nedugo zatim, i propala.

U beogradskoj dežurnoj lekarskoj službi agenciji Beta rečeno je da, prema podacima dostupnim u stručnoj literaturi, štrajk glađu može trajati najviše do 45 dana, dok štrajk žedji ne može trajati više od nekoliko dana. "Sve zavisi od zdravstvenog stanja štrajkača, njegove fizičke snage, stanja svesti ili godina starosti. Lično, teško mi je da poverujem da neko izdrži 70 dana bez hrane. To mi deluje nemoguće", kazao je dežurni lekar hitne pomoći.

Marić tvrdi da je za 70 dana štrajka primio dve infuzije koje su mu pomogle da preživi ali dodaje da se njegovo zdravstveno stanje nalazi "pred kolapsom", i da ga je za sve vreme protesta posetio samo jedan lekar - penzionisani pukovnik Vojno-medicinske akademije. On kaže da ga je 30. aprila posetio premijer Vojislav Koštunica, i da se 7. maja sreo i razgovarao sa zamenikom šefa njegovog kabineta Borisom Milosavljević, ali da ti susreti nisu dali rezultata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: