Štrajkač glađu prestao da uzima vodu

Beograd --

Izvor: Beta Srbija
Podeli

Dragan Marić tvrdi da već 70 dana štrajkuje glađu a da je od 17. maja prestao da uzima i tečnosti.

Valjevac Dragan Marić protestuje ispred Skupštine Srbije zbog 12 godina starog sudskog spora sa JAT-om. Marić je kazao da protestuje zbog, kako tvrdi, "falsifikovanih dokumenta" iranskog ogranka bivšeg JAT-a, zbog kojih je njegova firma "Inter-lizing" iz Valjeva izgubila milion dolara 1992. godine i zbog čega je, nedugo zatim, i propala.

U beogradskoj dežurnoj lekarskoj službi agenciji Beta rečeno je da, prema podacima dostupnim u stručnoj literaturi, štrajk glađu može trajati najviše do 45 dana, dok štrajk žedji ne može trajati više od nekoliko dana. "Sve zavisi od zdravstvenog stanja štrajkača, njegove fizičke snage, stanja svesti ili godina starosti. Lično, teško mi je da poverujem da neko izdrži 70 dana bez hrane. To mi deluje nemoguće", kazao je dežurni lekar hitne pomoći.

Marić tvrdi da je za 70 dana štrajka primio dve infuzije koje su mu pomogle da preživi ali dodaje da se njegovo zdravstveno stanje nalazi "pred kolapsom", i da ga je za sve vreme protesta posetio samo jedan lekar - penzionisani pukovnik Vojno-medicinske akademije. On kaže da ga je 30. aprila posetio premijer Vojislav Koštunica, i da se 7. maja sreo i razgovarao sa zamenikom šefa njegovog kabineta Borisom Milosavljević, ali da ti susreti nisu dali rezultata.

Društvo

Izabran novi rektor BU

Profesor Pravnog fakulteta, Dejan Popović, izabran je za novog rektora Beogradskog univerziteta. Za Popovića se tajnim glasanjem izjasnilo 60 članova Saveta univerziteta,

Društvo ponedeljak 31.05. 20:58 Komentara: 5

Otkriti pisce grafita

Izvršni odbor SO Stara Pazova uputio je zahtev načelniku staropazovačke policije da "hitno reaguje" povodom pojave grafita uvredljivih "za sve građane" tog mesta.

Društvo ponedeljak 31.05. 19:45 Komentara: 0

Registracija raseljenih

Registracija raseljenih u Crnoj Gori počinje 1. juna. Komesar u Vladi Crne Gore Željko Šofranc pozvao je sve raseljene iz bivših jugoslovenskih republika, koji

Društvo ponedeljak 31.05. 13:15 Komentara: 0
strana 1 od 171 idi na stranu