Ubistvo terorista je bilo namešteno

Izvor: B92

Petak, 30.04.2004.

18:50

Default images

Makedonska policija priznala je da je ubistvo sedmorice navodnih pakistanskih terorista pre dve godine bilo inscenirano.

 Policija je u petak priznala da je to urađeno kako bi se pridobila podrška SAD i da se ustvari radilo o ilegalnim imigrantima. Portparol policije Mirjana Konteska rekla je novinarima da je zbog tog zločina podignuta optužnica za ubistvo protiv trojice bivših komandanata policije, dvojice pripadnika makedonske specijalne policijske jedinice "Lavovi" i jednog poslovnog čoveka.

Odbor za mandatno-imunitetska pitanja makedonskog Sobranja danas je odlučio da ukine imunitet i bivšem ministru policije i članu opozicione VMRO-DPMNE Ljubi Boškovskom, kojeg tužilaštvo tereti da je naredio ubistvo Pakistanaca u skopskom predgradju Raštanska Lozja, u martu 2002. godine.

Od šest optuženih lica, četvoro se već nalazi u pritvoru, a o eventualnom pritvaranju Boškovskog treba da se izjasni istražni sudija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: