Rekonstruisana francuska vlada

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2004.

23:04

Default images

Novu francusku vladu i dalje će predvoditi dosadašnji premijer Žan-Pjer Rafaren, a novi šef diplomatije biće Mišel Barnije, javljaju agencije. Rekonstrukcija vlade je usledila nakon poraza vladajućih konzervativaca na regionalnim izborima održanim 28. marta na kojima je ubedljivu pobedu odnela levica. Kako se ocenjuje u prvim analizama, kurs reformi međutim, neće biti napušten jer je na čelo ministarstva privrede, finansija i industrije imenovan Nikola Sarkozi, koji je do sada bio ministar unutrašnjih poslova. Na tu funkciju je izabran dosadašnji ministar inostranih poslova Dominik de Vilpen. Njegov naslednik Barnije bio je do sada evropski komesar. Mesto ministra odbrane zadržala je Mišel Alio-Mari.

Rafaren je u nedelju, nakon objavljivanja rezultata drugog kruga regionalnih izbora, najavio da su potrebne promene u politici vlade, ali je dodao da neophodno nastaviti socijalne reforme, kojima je, međutim, nezadovoljan veliki broj Francuza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: