Koštunica razgovarao sa pomoćnikom generalnog sekretara UN

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2004.

23:08

Default images

Premijer Srbije Vojislav Koštunica razgovarao je u sredu sa pomoćnikom generalnog sekretara UN i regionalnim direktorom Programa UN za razvoj Kalmanom Mizeom. U razgovoru je posebna pažnja posvećena situaciji na Kosovu i Metohiji posle nedavnog sinhronizovanog nasilja albanskih ekstremista nad Srbima u toj pokrajini. Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Koštunica je ukazao na neophodnost da se što pre stvore uslovi za opstanak i zaštitu preostalog srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji. Koštunica je naglasio da je potrebno da UN što pre upute snažnu poruku da će odlučno zaštititi srpsko i drugo nealbansko stanovništvo u pokrajini, kao i da međunarodna zajednica neće tolerisati etničko čišćenje i terorizam koje nad Srbima sprovode albanski ekstremisti.

Mize je obavestio srpskog premijera da je potpisan okvirni program za Srbiju i Crnu Goru za period od 2005. do 2009. gde su navedeni prioriteti za SCG. Među njima su reforma administracije i pravnih službi, vladavina prava i održivi razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: