GSS: Legalisti da isele radikale iz Magistrata

Izvor: FoNet

Sreda, 31.03.2004.

22:45

Default images

Građanski savez Srbije pozvao je u sredu nadležne organe da obezbede izvršenje odluke suda o iseljenju Srpske radikalne stranke iz prostorija Magistrata u Zemunu. "Ono što su započeli dan nakon prošlih izbora kada je zamenik predsednika radikala Tomislav Nikolić bukvalno oterao sudske izvršitelje, uz opasku da se ne izbacuju oni koji su dobili izbore, danas je nastavljeno, pretpostavljamo kao početak kampanje gospodina Nikolića u trci za predsednika Srbije". Besmislena je Nikolićeva tvrdnja koju ovih dana ponavlja u svojim javnim istupima da je on "fin i demokratski orijentisan nacionalista", ocenjuje GSS u saopštenju. "A, oni koji u Skupštini Srbije podržavaju zakonske predloge srpskih radikala morali bi da javnosti objasne zašto nema asistencije državnih organa na čijem su čelu njihovi funkcioneri u sprovođenju odluke suda. Legalizam o kome smo toliko slušali na njihovim nastupima valjda podrazumeva funkcionisanje pravnog poretka i dosledno poštovanje odluka nadležnih organa".

GSS iz još jednog razloga ne razume zašto se ne sprovodi odluka o iseljenju SRS iz prostorija zemunskog Magistrata. "Nadležni u Opštini Zemun tvrde da se nelegalnim korišćenjem tih prostorija godišnje pričini šteta od 24 miliona dinara. Zamislite samo koliko bi dodatne pomoći iz tih sredstava moglo biti obezbeđeno Slobodanu, Marku i Mariji Milošević, Mirjani Marković i Vojislavu Šešelju, na osnovu juče usvojenog zakona o pomoći koju je izglasala patriotska koalicija u Narodnoj skupštini", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: