Uhapšen pa oslobođen Halid Berani

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 21.03.2004.

14:02

Default images

KFOR je uhapsio, pa oslobodio Halida Beranija, predsednika Odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Kosovskoj Mitrovici, rekao je Derek Čepel. Berani je 17. marta novinarima na Kosovu preneo da je smrt trojice dečaka bila "osveta Srba za incident koji se dogodio u Čaglavici, u kome je povredjen jedan Srbin".

Predstavnici KFOR-a, medjutim, nisu za sada saopštili razlog njegovog hapšenja. "Čak i da znam razlog, ne bih mogao da ga saopštim u interesu istrage", rekao je agenciji Beta portparol KFOR-a Džim Moran. "To nije stvar policije", kazao je Beti Derek Čepel.

Halid Berani je za vreme sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine bio aktivan u Oslobodilačkoj vojsci kosova u regionu Kosovske Mitrovice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: