Koštunica zatražio zavođenje vanrednih mera, vlada sutra organizuje proteste

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2004.

15:21

Default images
Premijer Srbije Vojislav Koštunica zatražio je u četvrtak zavođenje vanrednih mera na Kosmetu, jer je to, kako je rekao, jedini način da se zaštite Srbi. Koštunica je nakon vanredne sednice Vlade ojenio da je na Kosmetu izvršen pokušaj pogroma Srba koji ima razmere pokušaja etničkog čišćenja i humanitarne katastrofe.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica kaže da će poruka Savetu bezbednosti, koji će večeras po srednjoevropskom vremenu raspravljati o situaciji na Kosovu, biti i da je potrebna nova rezolucija Saveta bezbednosti u kojoj će se osuditi albanski ekstremizam i terorizam i formulisati politički i bezbednosni okvir za delovanje misije UN u pokrajini: “U sprovođenju ovih mera, državni organi i snage bezbednosti stoje na raspolaganju UN za svaku vrstu saradnje i pomoći, ali situacija na Kosovu i Metohiji zahteva pre svega bezbednosnu konsolidaciju i vraćanje pod kontrolu međunarodnog prisustva”, kazao je Koštunica.

Koštunica je preneo apel Vlade Srbije da se na nasilje ne odgovara nasiljem, "jer to mogu platiti nezaštićeni Srbi na Kosmetu, i jer se time mogu pozvati teroristi na naše područje".

Premijer Srbije je najavio da će Vlada u petak u podne organizovati proteste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: