Jočić potvrdio da je bio osuđen na uslovnu kaznu

Izvor: B92

Petak, 05.03.2004.

14:07

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Dragan Jočić, potvrdio je u petak da je pre više od dve decenije osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu, ali je to karakterisao kao "dečački nestašluk": "To je bilo pre 25 godina i to je jedino što sam u životu loše uradio. Sve drugo je Dragan Jočić za koga kažu da je pošten čovek. Jednostavno, ono što se desilo juče u novinama je puki senzacionalizam i potiče iz određenog kruga ljudi koji hoće da destabilizuju ovu zemlju u proteklih 5-6 godina".

Na pitanje novinara da li je moralno da ostane na mestu ministra, Jočić je kazao da će se povući sa tog mesta ako to premijer od njega zatraži.

S druge strane, bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović tvrdi da detalji iz dosijea ministra Jočića nisu procureli iz policije: "MUP u tome nije ni na koji način učestvovao, a za BIA-u morate da pitate one koji su odgovorni za nju. Mi se nismo nikad time bavili, niti ćemo se baviti."

Podsetimo, pojedini dnevni listovi objavili su podatak da je ministar policije Dragan Jočić 1981. osuđen na šestomesečnu uslovnu kaznu zbog obijanja kioska u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: