Nastavlja se suđenje za atentar na Ibarskoj magistrali

Izvor: Beta

Nedelja, 29.02.2004.

17:28

Default images

U Beogradu se u ponedlejak nastavlja suđenje optuženima za atentat na Ibarskoj magistrali, kada su u oktobru 1999. godine poginula četvorica članova Srpskog pokreta obnove, a lider te stranke Vuk Drašković lakše povređen. Za umešanost u ovaj zločin terete se bivši šef Resora državne bezbednosti Srbije Radomir Marković, bivši načelnik beogradskog DB-a Milan Radonjić, kao i pripadnici kasnije rasformirane Jedinice za specijalne operacije Nenad Ilić i Nenad Bujošević. Optuženi su i bivši funkcioneri MUP-a Srbije Dragiša Dinić i Vidan Mijailović, koji se terete da su pomagali počiniocima posle izvršenog krivičnog dela.

Marković, Ilić i Bujošević su na početku suđenja u beogradskom Okružnom sudu negirali bilo kakvu vezu sa saobraćajnom nesrećeom u kojoj su poginuli članovi SPO, dok je za Radonjića postupak jedno vreme bio razdvojen zbog bolesti. Vrhovni sud Srbije ukinuo je prošle godine prvostepenu presudu Okružnog suda u Beogradu kojom su na zatvorske kazne osuđeni bivši pripadnici Državne bezbednosti Srbije. Okružni sud je u januaru 2003. godine osudio Radomira Markovića na sedam godina zatvora, a dvojicu neposrednih izvršilaca, Nenada Bujoševića i Nenada Ilića, na po 15 godina zatvora zbog zločina na Ibarskoj magistrali. Četvrti optuženi, Milan Radonjić, tada je oslobođen optužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: