Jočić: Sumnjiva rekonstrukcija Đinđićevog ubistva

Izvor: Beta

Nedelja, 29.02.2004.

17:24

Default images

Kandidat Demokratske stranke Srbije za ministra policije Srbije Dragan Jočić ocenio je da, kako je rekao, "neko" neće da razotkrije celu priču oko ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. "Ima tu dosta stvari koje su pod znakom pitanja, od rekonstrukcije zločina, pa do jedne vrlo interesantne stvari, a to je uviđaj posle lišavanja života Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića. To je, čini mi se, dosta bitan momenat, a sama akcija je ostala nerasvetljena",  rekao je Jočić za današnji novosadski "Dnevnik". Prema njegovim rečima, policija je u akciji "Sablja", pokrenutoj nakon atentata na premijera Đinđića, bila "zloupotrebljena i pod političkim pritiskom".

Jočić je rekao da veliki problem za Srbiju predstavljaju finansijski i privredni kriminal i najavio veće angažovanje oko rasvetljavanja takozvane "šećerne afere". "Mislim da je to tačka broj jedan od koje treba i policija i tužilaštvo da krenu, jer se te afere moraju razrešiti. To je balast koji opterećuje državu, koja ne samo da ne može da funkcioniše već se ne preporučuje da bude bilo kakav partner ni okruženju ni Evropskoj uniji", rekao je Jočić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: