Živković: Više grešaka zbog kojih je vraćen novac Mobtelu

Izvor: B92

Petak, 06.02.2004.

14:25

Default images

Zaključak Vlade Srbije da je novac Mobtelu vraćen po zakonu i dalje je u centru pažnje. Potpredsednik Nebojša Čović, koji je jedini glasao protiv ovog izveštaja, saopštio je da je potrebno utvrditi odgovornost u ovom slučaju: "Mislim da je jako važno da mi zaštitimo državu. Za 400 miliona kamate koja je plaćena, neko mora da snosi odgovornost. I nemojte mi samo pričati da je Poreska uprava bila toliko samostalna, nevezano za to o kom se imenu radi."

Premijer Srbije, Zoran Živković, kaže je da je učinjeno više grešaka zbog kojih je iz budžeta Srbije "Mobtelu", osim novca za porez na ekstraprofit "Astra banke", vraćena i kamata od 600 miliona dinara: "Zašto taj novac nije vraćen posle prve presude i druge presude, to nije pitanje za mene. Ja sam u toj vladi od pre deset meseci. Ne znam u čijoj je bilo nadležnosti da prati taj spor. Ali, definitivno je da je učinjena greška što to nije vraćeno tada. Još veća greška je učinjena što proces naplate nije ponovljen na valjan način." Živković je ponovio da Vlada na čijem je on čelu pare "Mobtelu" vratila, jer je morala da ispoštuje zakon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: