Čović: Ustavni okviri ne mogu biti promenjeni u Skupštini

Izvor: B92

Petak, 06.02.2004.

15:12

Default images

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, Nebojša Čović, izjavio je u petak da promene Ustavnog okvira u pokrajini ne mogu biti donete u Skupštini Kosova jer bi to značilo kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. "Ako bi se Ustavni okvir menjao u Skupštini Kosova to bi značilo promenu Rezolucije 1244 koja može da se menja samo u SB UN i time da omogući promene Ustavnog okvira", rekao je Čović na konferenciji za novinare Demokratske alternative.

Čović je ovim reagovao na izveštaj generalnog sekretara UN Kofi Anana koji je pred sednicu SB na temu Kosova, najavio mogućnost da šef UNMIK-a podrži odredjene izmene Ustavnog okvira Kosova, ukoliko ih podrži dve trećine poslanika Skupštine Kosova i ako su u skladu sa Rezolucijom 1244. Predsednik KC-a očekuje da će na sednici SB šef UNMIK-a Hari Holkeri u svom prvom izveštaju od kada je imenovan na tu dužnost, realno predstaviti situaciju na Kosovu i Metohiji. Čović je najavio nove kontakte sa Harijem Holkerijem "vrlo brzo nakon sednice SB UN".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: