Živković: Nećemo podržati vladu u kojoj je SPS

Izvor: Beta

Petak, 06.02.2004.

14:05

Default images

Zamenik predsednika Demokratske stranke, Zoran Živković, definitivno je u petak odbacio mogućnost da ta stranka podrži manjinsku ili većinsku vladu koju bi podržala i Socijalistička partija Srbije. Na konferenciji za novinare, Živković je kazao da DS ne želi da učestvuje ni u jednoj ni u drugoj varijanti vlade, navodeći da u tom smislu ništa ne može biti promenjeno ni posle Skupštine DS-a, zakazane za 22. februar. Upitan da li bi DS mogla da zauzme drugačiji stav u zavisnosti od ishoda stranačke skupštine, Živković je odgovorio da bi bilo "jako loše" i "posebno tragično" i za DS i za Srbiju da formiranje nove republičke vlade sa SPS-om zavisi od skupštine te stranke.

"Sa socijalistima nećemo ni pod kakvim okolnostima, a bez njih ne može", rekao je Živković, navodeći da su preostale tri liste demokratskog bloka već jednom dobile podršku socijalista i da posle toga ne mogu da budu "malo nevine". "Ako smo mi zaista tolika opasnost, zašto uopšte traže da DS uđe u vladu", upitao je zamenik predsednika DS-a.

Živković je rekao da je vlada u ostavci, čiji je on premijer, uputila republičkom parlamentu više od 30 zakona, među kojima je i Predlog zakona o budžetu. On je zatražio od skupštine da se o tim propisima izjasni što pre.

Ocenjujući da je podrškom SPS-a u parlamentu, zahvaljujući kojoj je u sredu izabran predsednik Skupštine Srbije, zapravo "tajna ljubav dobila javno obeležje", on je optužio Demokratsku stranku Srbije da je i u proteklih 12 godina sa socijalistima imala puno zajedničkih stavova. "Mi ne želimo da kvarimo tuđu sreću", dodao je Živković.

Upitan da komentariše izjavu lidera NS Velimira Ilića da su se u pregovorima o vladi on i potpredsednik stranke Boris Tadić ponašali neozbiljno, Živković je kazao da se to verovatno odnosi na situacije kada se obojica nisu pojavljivala na pregovorima i dodao da nije bilo potrebno da se njih dvojica "drže za ruke da bi dokazali da imaju iste stavove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: