Odbačene tvrdnje VBA

Izvor: B92

Četvrtak, 05.02.2004.

10:53

Default images

Sandžački muftija Muamer Zukorlić i predsednik crnogorske opštine Rožaje Nusret Kalač odbacili su tvrdnje direktora Vojno-bezbednosne agencije da na tom području deluju islamski ekstremisti. Zukorlić je izjavio da u okviru islamske verske zajednice nema parareligijskih organizacija, a predsednik SO Rožaje Nusret Kalač je bio je izričit u vezi sa tim da vlasti u Crnoj Gori, kako je rekao, "nemaju saznanja o pokušajima stvaranja ‘zelene transferzale’". Zukorlić i Kalač ocenili su da je reč o smišljenom pokušaju uznemirenja muslimana i bošnjačke manjine, "lansiranom u vreme proslave Kurban-bajrama".

I savetnik za odbranu i bezbednost predsednika Crne Gore Vuk Bošković odbacio je Stojanovićeve tvrdnje. Bošković je naveo da bezbednost Crne Gore nije ugrožena i dodao da "nema razloga da izjava Stojanovića izaziva uznemirenje građana". On je dodao da su nadležni organi Crne Gore, koji se brinu o bezbednosti, konstatovali da ne postoje aktivnosti koje bi ugrožavale bezbednost Crne Gore i njenih građana.

Direktor Vojno-bezbednosne agencije, pukovnik Momir Stojanović, izjavio je u nedelju da operativna saznanja VBA pokazuju da na području Raško-polimske oblasti i severu Crne Gore deluju islamske ekstremisticke organizacije "Vehabija" i "Crvena ruža".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: