Info / Politika 0

Odbačene tvrdnje VBA

Izvor: Beta

Sandžački muftija Muamer Zukorlić i predsednik crnogorske opštine Rožaje Nusret Kalač odbacili su tvrdnje direktora Vojno-bezbednosne agencije da na tom području deluju islamski ekstremisti. Zukorlić je izjavio da u okviru islamske verske zajednice nema parareligijskih organizacija, a predsednik SO Rožaje Nusret Kalač je bio je izričit u vezi sa tim da vlasti u Crnoj Gori, kako je rekao, "nemaju saznanja o pokušajima stvaranja ‘zelene transferzale’". Zukorlić i Kalač ocenili su da je reč o smišljenom pokušaju uznemirenja muslimana i bošnjačke manjine, "lansiranom u vreme proslave Kurban-bajrama".

I savetnik za odbranu i bezbednost predsednika Crne Gore Vuk Bošković odbacio je Stojanovićeve tvrdnje. Bošković je naveo da bezbednost Crne Gore nije ugrožena i dodao da "nema razloga da izjava Stojanovića izaziva uznemirenje građana". On je dodao da su nadležni organi Crne Gore, koji se brinu o bezbednosti, konstatovali da ne postoje aktivnosti koje bi ugrožavale bezbednost Crne Gore i njenih građana.

Direktor Vojno-bezbednosne agencije, pukovnik Momir Stojanović, izjavio je u nedelju da operativna saznanja VBA pokazuju da na području Raško-polimske oblasti i severu Crne Gore deluju islamske ekstremisticke organizacije "Vehabija" i "Crvena ruža".

Komentari 0
Čitajte
Pošalji komentar