Slučaj Ovčara: Milan Lužinčanin se prijavio istražnom sudiji

Izvor: B92

Subota, 31.01.2004.

20:54

Default images

Četnički vojvoda i član SRS Milan Lančužanin – Kameni u subotu se dobrovoljno prijavio istražnom sudiji u Novom Sadu, zbog učešća u dogadjajima vezane za ratne zločine počinjene na Ovčari, saznaje B92. Lančužanin je bio komandant Leve Supoderice, dobrovoljačke jedinice pod komandom JNA, koja je dobila ime po jednom vukovarskom kvartu.

Tokom svedočenja protiv Slobodana Miloševića u Hagu, bivši šef vojne bezbednosti Aleksandar Vasiljević rekao je da su pripadnici ove jedinice učestvovali u egzekuciji hrvatskih zarobljenika na Ovčari. Sudjenje osmorici optuženih za zločin protiv ratnih zarobljenika na Ovčari počinje 9. marta pred Specijalnim sudom u Beogradu, dok se istraga vodi protiv još 16 lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: