Labus: Skupština da se konstituiše sa ili bez DS-a

Izvor: B92

Subota, 31.01.2004.

15:10

Default images

U pregovorima o formiranju nove Vlade Srbije trenutno vlada zatišje, nakon načelnog dogovora od četvrtka uveče da Vladu formiraju četiri liste demokratskog bloka. O programu još nema detalja, a za sada se i dalje spekuliše o personalnim rešenjima. U subotu je samo lider G 17 plus Miroljub Labus održao konferenciju za novinare, ukoliko se to tako može nazvati, pošto je samo pročitao kratko saopštenje svoje stranke bez mogućnosti da novinari postavljaju pitanja. Evo integralne verzije Labusovog obraćanja medijima: “Dobar dan. Želeo bih da iznesem četiri jasna stava G17 Plus. Prvo, ovo je prelomni trenutak i za pregovore i za građane Srbije. Građani su opravdano besni zbog nesposobnosti vlasti i uplašeni su za svoju budućnost. Dva, apelujemo na DS da prihvati ponuđeni sporazum o formiranju većinske vlade. To je ono što su javno tražili. Ne mogu sada da traže preko hleba pogaču. Tri, Skupština Srbije mora što pre da se konstituiše, sa DS ili bez DS. Četiri, mi smo do sada sve uradili da to bude sa DS. Ako i oni to stvarno žele – neka pokažu. Zaista, vreme za nadmudrivanje je isteklo. Hvala vam”

U Demokratskoj stranci nisu želeli da odgovore na današnji apel Miroljuba Labusa o prihvatanju ponudjenog Sporazuma za formiranje većinske vlade. "Nemam komentar na ovo", rekao je potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadić. On je agenciji Srna rekao da će DS inicirati nove pregovore o formiranju vlade Srbije, koji bi mogli da uslede od ponedjeljka. Tadić je naveo da, što se tiče DS-a, pregovori nisu završeni i da u toj stranci sve vreme traže stabilno rešenje.

A prema pisanju današnjeg Blica,  predstavnici četiri stranke demokratskog bloka pre dva dana načelno su dogovorili neka personalna rešenja, prema kojima bi predsednik Vlade Srbije bio Vojislav Koštunica, potpredsednik Miroljub Labus, a kandidat za predsednika Skupštine Srbije Dragoljub Mićunović. Pozivajući se na neimenovani izvor, list navodi da su na ministarskim mestima u budućoj Vladi sigurni jedino Mlađan Dinkić za finansije, Dragan Jočić za policiju i Velimir Ilić za ministarstvo koje bi se bavilo kapitalnim investicijama. "Mada je DSS insistirao na mestu ministra pravde, vrlo je moguće da ta funkcija sada pripadne DS-u", navodi izvor Blica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: