Živković: Da se utvrdi sve oko Nacionalne štedionice

Izvor: B92

Petak, 30.01.2004.

14:37

Default images

Predsednik Vlade Srbije Zoran Živković rekao je u petak u vezi sa aferom oko Nacionalne štedionice da Vlada ne optužuje nikog, niti tera nekog u zatvor. “Mi samo želimo da se taj slučaj ispita, kao i sve druge stvari”, navodi Živković. On odbacuje bilo kakav politički momenat za pokretanje priče o Nacionalnoj štedionici i ističe da je želja vlade da na kraju mandata ne ostavi nijedno otvoreno pitanje: „Ja mislim da je 99 posto ljudi mislilo da je nacionalna i da je državna. Moram da priznam da sam ja bio naivan. Kada sam bio na otvaranju jedne od poslovnica i uložio tamo neki novac iz kasica svoje dece, misleći da je to državna. Onda sam otkrio da je to, u stvari, Nacionalna štedionica čiji su vlasnici neke firme egzotičnih imena sa još egzotičnijih predela Zemaljske kugle. Znači, moramo da vidimo kako se to desilo, kako je moguće da je neko dao imovinu od 7.200 metara kvadratnih, bez nadoknade. Vrednost te imovine je 15-16 miliona eura. A, sada, država Srbija ima vlasništvo koje se deli sedam, osam – deset posto. Znači, samo se pitamo kako je do toga došlo,“ kaže Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: