Mađari tuže podgoričke firme za prevaru

Izvor: B92

Petak, 30.01.2004.

10:58

Default images

Šest mađarskih prehrambrenih kompanija podnelo je Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivične prijave protiv Vesne i Tome Boškovića, vlasnika firmi "Vesta nuova" iz Podgorice i beogradske "Veste", zbog prevare. Podgoričke "Vijesti", pozivajući se na pozdane mađarske izvore, pišu da mađarske firme u prijavama tvrde da su preduzeća "Vesta nuova" i "Vesta" tokom poslednje tri godine od njih nabavila robu vrednu oko 450.000 evra koju još nisu platili. List saznaje da tužbe pripremaju još dve mađarske firme, koje su u sličnim poslovima oštećene za oko 150.000 evra. Mađarske kompanije smatraju da su oštećene za još najmanje 400.000 evra, zbog kamate i izgubljene dobiti.

Krivičnu prijavu protiv podgoričke firme "Vesta nuova", koja je prošle godine u više navrata optuživana za malverzacije oko uvoza hrane, podnela je i “Hipotekarna banka”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: