Centar za prava manjina traži zdravstvenu zaštitu za Rome

Izvor: B92

Petak, 23.01.2004.

11:34

Default images

Centar za prava manjina je upozorio državne organe Srbije da su promenom propisa bez prava na zdravstvenu i socijalnu zaštitu ostavili velik broj Roma raseljenih sa Kosova i Metohije. U saopštenju CPM se navodi da je MUP Srbije doneo interni akt kojim se obustavlja dalje izdavanje zelenih kartona koji podrazumevaju prijavu boravka, što čini veoma teškim položaj raseljenih osoba koje nisu rešile pitanje stanovanja. "Bez zelenih kartona, a sada i bez prijave prebivališta, te osobe ne mogu da dobiju potvrdu o zdravstvenom osiguranju, pa su tako faktički lišene zdravstvene zaštite", navodi se u saopštenju CPM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: