Predizborna konvencija koalicije Zajedno za toleranciju

Izvor: B92

Subota, 13.12.2003.

17:12

Default images

U Beogradu je održana predizborna konvencija koalicije "Zajedno za toleranciju - Čanak, Kasa, Ljajić". Predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić izrazio je očekivanje da će ta koalicija preći izborni cenzus rekavši da su takozvane velike partije u Srbiji manjine koristili samo za izbore". Prema rečima predsednika Saveza vojvodjanskih Madjara Jožefa Kase "Srbija je u nevolji" jer "zaboravlja svoje gradjane": “A zaboravljaju nas prijatelji sa kojima smo se držali za ruku, sa kojima smo izvojevali pobedu 2000. godine. Jednostavno su nas otpisali, želeći da nestanemo sa političke scene. Ne mogu manjine biti tako brzo izbrisane, jer nismo manjina, jer predstavljamo dobar deo građanskog društva i jedino proklamujemo građanske vrednosti u Srbiji”, kazao je Kasa.

 Jedan od lidera “Zajedno za toleranciju” Rasim Ljajić nezadovoljan je izveštavanjem medija u predizbornoj kampanji, ali i velikim strankama koje svojim nastupom, kako je rekao, guraju Srbiju udesno: “Ako pratite velike medije, vidite ista lica, iste ljude, iste teze o kojima oni raspravljaju i onda se čude što radikali pobeđuju. Kažu: Srbija ide udesno. Ne, oni guraju Srbiju udesno, jer se takmiče sa Radikalima o temama koje su sami radikali nametnuli. Oni sada govore o velikim državnim interesima. Setili su se mesec dana pred izbore da će da budu patriote, jer misle da će im to doneti političke probleme”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: