Đelić: Izdaci za izbore neće ugroziti budžetske korisnike

Izvor: B92

Petak, 28.11.2003.

10:23

Default images

Vlada Srbije je za sprovođenje predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora obezbedila 709 miliona dinara. Ministar finansija Božidar Đelić izjavio je da su u budžetu nađena sredstva za decembarske izbore i da će ona prevashodno biti namenjena za troškove onih koji će nadgledati sprovođenje izbora. Đelić je naveo da taj novac obezbeđen na zahtev Republičke izborne komisije i da će biti upućen biračkim odborima. On je naglasio da nijedan budžetski korisnik neće biti uskraćen zbog izdvajanja 709 miliona dinara za izbore. “To je trošak koji nije zanemarljiv. Demokratija možda nije najjeftini način organizovanja društva, ali je iskustvo pokazalo da je nabolji. Mislim da i dalje imamo relativno skromne izdatke za izbore i ne treba žaliti za parama koje će biti date za izjašnjavanje građana. Naši prihodi su malo iznad plana i neće biti problema za bilo koga ko je korisnik budžeta”, kaže on. Đelić je naveo da izdvajanje za izbore neće povećati deficit u budžetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: