Od 102 zemlje Srbija je po konkurentnosti na 77. mestu

Izvor: Beta

Petak, 31.10.2003.

14:47

Default images

Na rang listi konkurentnosti, koju je objavio Svetski ekonomski forum, Srbija zauzima 77. mesto od ukupno 102 zemlje, saopštila je u petak Pres služba Vlade Srbije. Kriterijumi za rangiranje u Globalnom indeksu konkurentnosti bili su upotreba tehnologija u privredi, uspešnost u rukovođenju javnim institucijama i opšta ekonomska situacija. Srbija je ove godine po prvi put uvrštena u Globalni indeks konkurentnosti, a to je, kako se navodi u saopštenju, "rezultat reformi koje su Vlada Srbije i privrednici sprovodili u protekle dve i po godine". Na toj listi prvih pet mesta zauzimaju Finska, SAD, Švedska, Danska i Tajvan. Sa prošlogodišnje 26. pozicije Slovenija je pala na 31. mesto, Hrvatska je sa 48. mesta ove godine rangirana na 53. poziciji, a Rumunija je kotirana na 75. poziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: