Potpisan sporazum o saradnji MUP-a Crne Gore i Albanije

Izvor: Beta

Petak, 31.10.2003.

23:22

Default images

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Milan Filipović i albanski ministar javnog reda Toma Jano potpisali su u petak u Podgorici sporazum o saradnji u oblasti organizovanog kriminala. Filipović je taj sporazum potpisao i sa predstavnikom UNMIK-a Žanom Kristijan Kadijem. Crnogorski ministar unutrašnjih poslova rekao je nakon potpisivanja sporazuma da na državnoj granici prema Albaniji nije u dužem periodu registrovan nijedan ozbiljniji granični incident, preciziravši da pod tim podrazumeva teroristička dela ili incidente većih razmera. Filipović je potvrdio, međutim, da na granici Srbije i Crne Gore sa Albanijom ima šverca, ali da se, kako je rekao, uspešno suzbija saradnjom crnogorske i albanske policije.

Predstavnik UNMIK-a Žan Kristijan Kadi rekao je da se sporazumom institucionalizije već dobra saradnja Crne Gore i UNMIK-a i izrazio očekivanje da će razmena policijskih informacija nakon potpisivanja sporazuma biti efikasnija. Ministar javnog reda Albanije Toma Jano kazao je da je potrebno institucionalizovati borbu protiv organizovanog kriminala u svim državama, jer organizovani kriminal ne poznaje granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: